Foto referent
“Mijn dierbare spullen konden mee, dat helpt”

"Ik woon hier al weer een hele tijd. Hoe lang precies weet ik niet meer. Ik kwam hier omdat ik op mezelf woonde, maar dat werd steeds moeilijker. Hier kon ik ook dichterbij mijn zoon wonen. Ik hoef nu niet meer zelf te koken en heb op tijd mijn natje en droogje."

"De medewerkers zijn netjes en kloppen altijd voordat ze binnen komen. Ook de andere bewoners zijn nette mensen. Ik vind dat erg belangrijk, om met mensen samen te wonen waar je mee op één lijn zit."

"Als je me vraagt of ik me hier thuis voel... Ja, dat wel. Maar het echte thuisgevoel blijft toch in mijn herinnering het thuis zijn met mijn man en kinderen. Al heb ik wel mijn dierbare spullen hier mee naar toe genomen. Dat is fijn dat daar de ruimte voor is. Dat helpt."

 

In memoriam

Mw. Overtoom-van Seijst

1926-2015

Helaas is mevrouw Overtoom op dinsdag 28 juli overleden. Mevrouw was een aantal jaren bewoonster van Max-Huis De Vlinder en is bij Stichting MaxZorg in zorg geweest.
 
Onze medewerkers hebben haar ervaren als een gesoigneerde dame die onverwacht heel humoristisch uit de hoek kon komen. Mevrouw was erg lief en zorgzaam voor de medewerkers. Ze was intelligent en had nog steeds interesse, ondanks haar hoge leeftijd, voor wat er speelde in de wereld.
 
Haar familie schreef ons (o.a.):
 
“Onze oude, kwetsbare moeder vond uiteindelijk een veilig woonplekje in de kleinschalige villa De Vlinder te Heesch. Samen met enkele andere medebewoners mocht zij daar enige jaren échte zorg, aandacht en respect ontvangen….
 
….De Vlinder is een oase van rust en zorg, maar toch dicht bij het hart van de samenleving. De kleinschaligheid en het thuisgevoel zijn essentieel voor het gevoel van veiligheid, dat eenieder nodig heeft, als hij kwetsbaar wordt. Maar er is ook plaats voor humor en ‘anders’ mogen zijn. De zorg voor elkaar tussen de bewoners onderling was ook hartverwarmend om te zien…..
 
…..Wij wensen eenieder later zo’n veilig zorgpareltje toe in deze woelige, ‘zorg’elijke protocollenwereld.”
 
U heeft kunnen lezen hoe  mevrouw Overtoom en haar familie het wonen in Max-Huis De Vlinder hebben ervaren. Haar familie heeft aangegeven dat haar ervaringen en haar foto’s op de sites mogen blijven staan. Dit ook, wat ons betreft, als dankbare herinnering aan mevrouw Overtoom.